All you need is love
Hei dere, nå vil jeg bare reklamere for at arbeid som Amnesty har nå. Det er et armbånd der det står "Å elske er en menskerett". Dette er noe som Amnesty jobber mye med og flere andre orginasjoner. Det eneste du trenger å gjøre, er å sende REGNBUE <Ditt navn> <Din adresse> til 2160, så får du dette kjempe fine armbåndet i posten etter ca. en uke. Det koster bare 35 kr som går til Amnesty sitt arbeid og menneskerettigheter. Så hvis du tar deg et minutt og gjør dette kan du hjelpe et barn i verden som trenger deg:) Og i tilegg er det jo ganske fint, synes jeg da:)

Hva synes du om dette arbeidet? 

Ingrid

I got my eyes on you 

Det øverste øye er Vilja sitt og det nederste er mitt:)

Ingrid

Noe er viktigere enn hverdag og sminke

Hei, jeg håper dere alle kan ta dere tid til å lese dette innlegget mitt. Dette er mitt første om dette, men ikke mitt siste!

Akkurat nå lider 2,8 milliarder mennesker rundt omkring i verden på grunn av fattigdom. Halvparten av dem har under 8kr å leve av pr. dag og resten under 14kr. For 8kr kan du få kjøpt 1 l melk og en liten yoghurt, og for 14 kr får du kjøpt et kneipbrød og 100g sjokolade. Tenk å leve på det en hel dag!

Begrepet fattigdom betyr at du mangler penger og inntekter. Fattigdom er også mangel på muligheter og å få oppfylt drømmene sine. De kan jobbe fra morgen til kveld, og likevel sitte fast der de var. De få pengene de tjener må muligens brukes til mat, ly, medisiner og andre behov. Ingenting til klær, ikke noe til moro, ikke noe til sparing til videre framtid. De lever i en ond sirkel. Enkel å komme inn i, men vanskelig å komme ut fra. De fleste mangler utdanning og kunnskap, og har også mange helseproblemer. For rent vann, medisiner og såpe det har de ikke. Ting som er en selvfølge for oss. De vet ikke bedre. De har aldri lært farlighetene med bakterier og urenslighet, og mange kommer heller ikke til å lære det.


Du har sikkert sett bilder fra slumbyene de bor i. Store områder med falleferdige skjul som de har laget av det de måtte finne. En familie på syv som deler et hus som er like stort som våre soverom, 20 familier som deler samme kjøkken og bad og hundrevis som deler samme vannkran eller brønn. Det er ikke bra slik de lever, det skal ikke være slik!Det verste synes jeg er barna og ungdommene. Foreldre i fattige strøk får gjennomsnittlig flere barn enn foreldre i rikere strøk. Dette blir flere å forsørge, og foreldrene har kanskje ikke annet valg enn å prioritere ett barn. Mange må droppe ut av skolen sin før de rekker å komme til femteklasse, for å hjelpe til med å jobbe og forsørge familien sin. Da ender de opp i samme liv som sine foreldre. Ingen utdanning, ingen god jobb, ikke nok penger, fattigdom, og slik er vi tilbake til i den onde sirkelen. Siden de ikke får gått på skolen, får de ikke vite om sine rettigheter og derfor kan andre misbruke eller utnytte dem, som for eksempel at de blir giftet bort når de er under 18 år.Under er det en film som fra Globalaksjonen 2012 til KFUK-KFUM. Den handler om en jente som heter Sarmin. Hun er tolv år gammel og bor i Bangladesh. Der går hun i en jentegruppe som KFUK-KFUM har laget. Der lærer hun om sine rettigheter og muligheter. Det er jeg som har dubbet filmen:). For to år siden da.

Dette er en organisasjon som jobber for menneskers rettigheter og behov rundt omkring i hele verden. Denne gruppa har over 19.000 medlemmer i over 500 land. Kampanjen til KFUK-KFUM«STOP POVERTY» er en kampanje som prøver å utrydde fattigdommen. Målet er å få 0 fattigdom i 2030. Alt dette kan du lese mer om HER på nettsiden til stop poverty -aksjonen. Der kan du trykke på en knapp som viser at du er enig at fattigdom er bare tull og at vi kan gjøre noe med det! Nå har over 83 000 000 skrevet under på dette, men de trenger fler! Det tar deg to sekunder å hjelpe et lite barn som har det vondt.

Hvert tredje sekund dør det et barn ute i verden, til sammen 35 000 hver dag. Og vi kan stoppe det!

 Hva er dine meninger om dette emnet?

Håper alle tenker seg litt om og hjelper de som trenger det:)

Ingrid

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
+ legg meg til som venn
Hei, jeg er 14 år og kommer fra Asker. Jeg blogger om hverdagen min, foto, venner og andre ting som interesserer meg(: Takk for at du stakk innomKontakt

ingridroeblogg@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits